Verrijdbaar kippenhok van Omlet

Sommige van de links in deze blog zijn affiliatelinks. Dat betekent dat als u op de link klikt en het artikel koopt, ik daar een (bescheiden) affiliate commissie voor krijg. Dit kost u niets extra’s. Ik sta volledig achter alle meningen die ik in deze blog uit.

 

In ons voedselbosje hebben we een mooi verrijdbaar kippenhok geplaatst van Omlet. We hadden al jaren een vast houten kippenhok met kleine ren. Deze stond in de buurt van onze moestuin. Als we de kippen dan los lieten lopen maakten ze een rommeltje van mijn verhoogde bedden. Begin dit jaar ontdekten we dat er een rat was komen te wonen onder ons oude hok. Ik wilde al een tijdje graag een mobiel kippenhok in ons voedselbosje, zodat de kippen daar rond kunnen scharrelen en kunnen helpen met het beheer. Nu we een rattenprobleem bleken te hebben onder het oude hok, ben ik wat gerichter uit gaan kijken naar een mooi hok.

Zo kwam ik terecht bij de kippenhokken van Omlet. Deze hokken zijn niet van hout, maar van gerecycled plastic. Dat heeft als voordeel dat ze een langere levensduur hebben en dat parasieten als bloedluis zich niet kunnen nestelen in het materiaal. Nog een voordeel is dat het kippenhok makkelijk te reinigen is. Er zit een lade in, die je er makkelijk uithaalt en leeg kunt maken. Ook is het hok, omdat het van plastic is, prima af te spuiten met de tuinslang of hoge drukspuit.  

Je kunt het hok uitbreiden met een ren en allerlei accessoires, zoals wielen en hendels om het te kunnen verplaatsten. Je kunt zelfs een automatische deur installeren. Wij hebben een ren gekozen van 3 meter lang (waarvan de eerste meter onder het hok zit). Ook hebben we wielen en hendels toegevoegd zodat we het hok door ons voedselbosje kunnen verplaatsen. We zetten onze kipjes geregeld op een vers stukje gras, zodat ze daar lekker de grond los kunnen krabben en kunnen scharrelen. Ze vertonen nu veel natuurlijker gedrag dan in het oude hok.

Omlet verkoopt kippenhokken in verschillende maten. Wij hebben de Eglu Cube. Dat hok is perfect voor een toom tot 10 krielkippen, 8 middelgrote kippen, of 6 grote kippen.

Wil je meer weten over ons kippenhok, stuur dan gerust een mail. Of klik op de volgende link: Eglu Cube