Functionaliteit en beleving

Ik ontwerp vanuit een liefde voor natuur en vormgeving. Wat het ontwerpen van de buitenruimte zo uniek maakt is het steeds veranderende karakter van de beplanting, door de seizoenen en door de jaren heen. Ik ben van mening dat beplanting de plek een ziel geeft. Het samenspel tussen enerzijds de lijnen en vlakken van de verharding en anderzijds de beplanting zorgt voor een interessant ontwerp, waar zaken als functionaliteit, beleving en oog voor detail centraal staan. Het zoeken naar een bepaalde mate van contrast in materialen, vormen en kleuren leveren een boeiend beeld op. Een goed ontwerp is tijdloos en niet gebonden aan trends. De plek moet worden vormgegeven in harmonie met de omgeving en het gebouw.

Daarnaast staat de wens van de opdrachtgever centraal. Of het nu gaat om een particuliere tuin, een kantoortuin of een openbare ruimte, de plek moet aangepast zijn aan de gebruikers. Hoe zij de ruimte gebruiken is leidend voor het ontwerp.

Ten slotte hou ik altijd in mijn achterhoofd hoe ik op die plek een bijdrage kan leveren aan het versterken van de biodiversiteit. Ik probeer mensen te motiveren en inspireren om meer met de natuur mee te werken en waar mogelijk de natuur wat meer z’n gang te laten gaan. Dat kan zelfs in een doorsnee achtertuin.

Dit alles leidt tot buitenruimtes waar heel lang en met veel plezier gebruik van kan worden gemaakt.