Werkwijze

Buro Binnenveld maakt maatwerk ontwerpen. Geen enkele plek of situatie is hetzelfde en vraagt daarom om tijd en aandacht om tot een goed doordacht ontwerp te komen.

Voordat er begonnen wordt met het ontwerpproces is er een vrijblijvend kennismakingsgesprek op locatie, waarna een offerte wordt gemaakt.

De wensen die in het gesprek naar voren zijn gekomen, worden meegenomen in het ontwerpproces. Het proces bestaat uit drie fases: schetsontwerp, voorlopig/definitief ontwerp en beplantingsplan. Tussentijds zijn er enkele overlegmomenten op locatie om het ontwerp toe te lichten. Ik vind het belangrijk om jullie als opdrachtgever(s) mee te nemen in het ontwerpproces, zodat ik samen met jullie tot een mooi, passend ontwerp kom.

Schetsontwerp

In de eerste fase inventariseer ik de tuin. Wat is er nu, welke wensen zijn er, wat is de ligging en dergelijke. Vervolgens maak ik twee varianten. Ik neem jullie echt mee in het proces. Welke opties zijn er? Wat vinden jullie nu echt mooi? Zo komen we samen tot een ontwerp wat echt bij jullie past.

Voorlopig ontwerp/ Definitief ontwerp

Van de twee schetsen wordt er één gekozen om verder uit te werken. Geregeld komt het voor dat er elementen vanuit beide schetsen meegenomen worden in de verdere uitwerking. Hieruit ontstaat een voorlopig ontwerp, wat weer aan jullie voorgelegd wordt. Bij akkoord wordt het ontwerp uitgewerkt tot een gedetailleerde uitvoeringstekening. Aan de hand van deze uitvoeringstekening kan een, door jullie gekozen, hovenier vervolgens overgaan tot de aanleg van jullie droomtuin.

Beplantingsplan

Beplanting zorgt voor beleving en is erg bepalend voor de uitstraling van een tuin. Een goed doordacht beplantingsplan is dan ook erg belangrijk. Daarbij komt dat het misschien wel het moeilijkste onderdeel is bij het ontwerpen van een tuin. Er zijn namelijk duizenden soorten planten in diverse groepen (bomen, heesters, vaste planten, siergrassen, bollen en knolgewassen) waar je uit kunt kiezen. En er zijn allerlei factoren waar rekening mee gehouden moet worden, zoals standplaats (bodem, zon of schaduw) hoogte, bloeitijd, kleur, kleurcombinaties, bladvormen, bloemvormen en winterhardheid. Ik maak beplantingsplannen als onderdeel van een compleet ontwerpproces, maar daarnaast maak ik ook beplantingsplannen voor bestaande tuinen.

Deze werkwijze kan iets afwijken bij het maken van een landschappelijk inpassingsplan omdat daar andere factoren een rol spelen.

Tarieven Tuinontwerp

De kosten voor een tuinontwerp zijn afhankelijk van de oppervlakte van de tuin en jouw/ jullie wensen.

Het overzicht hieronder geeft een indicatie van de kosten.

Een definitieve prijs voor het ontwerpen van jouw/jullie tuin maak ik op basis van een kennismakingsgesprek op locatie. In een straal van zo’n 15 kilometer rond Bennekom is dit gesprek kosteloos. Mocht je verder weg wonen dan kunnen er kosten worden gerekend voor het eerste bezoek. Dit zal ik vooraf altijd benoemen.

In principe is het ontwerp altijd in 2D. Mocht er behoefte zijn aan 3D-impressies van het tuinontwerp, dan is dit meerwerk. Tarief hiervoor is op aanvraag.

Als de tuin eenmaal gerealiseerd is kan ik eventueel helpen met het uitzetten van de beplanting. Deze uitzetservice houd in dat jullie zelf de planten bestellen, maar dat ik op locatie kom helpen met het op de juiste plek zetten van de beplanting. Vooral bij een uitgebreid beplantingsplan met vaste planten en siergrassen kan dat wenselijk zijn. Het planten doen jullie vervolgens zelf.

Tarieven Landschapsontwerp

Voor het maken van een landschapsontwerp of landschappelijk inpassingsplan zijn andere factoren van belang dan bij een tuinontwerp. Daarom is hiervoor altijd van toepassing dat de prijs op aanvraag is. Ook hierbij kom ik vrijblijvend op locatie kijken, voordat ik een offerte opstel.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie!

Op alle werkzaamheden zijn de regels van de DNR (de nieuwe regeling) van toepassing.