Mariska Sikking-van Steenbergen

Mariska Sikking-van Steenbergen is eigenaar van Buro Binnenveld

Ik ben sinds 2014 actief als zelfstandig tuin- en landschapsontwerper onder de naam Buro Binnenveld. Ik heb het vak geleerd tijdens de studie Tuin- en Landschapsinrichting aan de Hogeschool Van Hall-Larenstein in Velp (major Tuinarchitectuur).  

Al sinds een heel aantal jaren werk ik met veel passie en enthousiasme aan een breed scala van projecten, zoals tuinontwerpen, landschappelijke inpassingsplannen, voedselbosontwerpen en ontwerpen voor de (semi-)openbare ruimte.

De passie voor vormgeving en groen is al in mijn jeugd ontstaan. De liefde voor tuinieren heb ik meegekregen van mijn moeder. Eenmaal volwassen bleek ik in dit vak mijn creativiteit goed te kunnen combineren met mijn liefde voor planten. Ik geniet nog elke dag van dit prachtige vak en leer steeds weer bij. De laatste jaren ben ik me verder aan het specialiseren in het ontwerpen van (particuliere) voedselbossen en eetbare tuinen. Dit vormt een mooie aanvulling op het ontwerpen van tuinen en landschappen. Ik maak door middel van mijn ontwerpen de wereld graag een stukje groener en mooier!